SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/015 | 4027 Debrecen, Sétakert utca 1-3.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kreatív Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Kreativitás-fejlesztő projekt

Kreativitás-fejlesztő projekt

Kreativitás-fejlesztő projekt indult a Debreceni SZC Kreatív Technikumban

 

 

 

 

Intézményünk az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkársága felkérésére, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) szakmai támogatásával kreativitás-fejlesztési folyamatba kezdett. Célunk, hogy az oktatás és képzés, valamint az intézményi működés számos területén a diákok – és oktatók - kreativitásának kibontakozását elősegítő változásokat vezessünk be.

Olyan kreatív pedagógiai szemléletet szeretnénk érvényesíteni, amely során minden érintett résztvevő (legyen az tanuló, oktató, intézményvezető, szülő, iskolán kívüli szakmai vagy egyéb partner) megtapasztalhatja a kreatív légkör, a kreatív folyamatok kedvező hatását tanulási és munkaképességük fejlődésére.

A kreativitás mára az egyik olyan fontos képességgé vált, amely elősegíti a tanulás, a munkavégzés eredményességét. Ezért annak fejlesztése a képzés, az oktatás egészét érintő pedagógiai feladatként jelenik meg. Úgy véljük, az ebben való fejlődés javítja oktatásunk minőségét, iskolánk eredményeit és tanulóink sikerességét.

A projekt keretében egy, a MOME által fejlesztetett összetett szempontsor segítségével feltérképezzük, hogy a kreativitás fejlesztésében hol vannak az erősségeink, és hol találkozunk kihívásokkal. Erre a helyzetelemzésre támaszkodva egy középtávú cselekvési tervet dolgozunk ki a szükséges fejlesztések elvégzésére, hogy ezáltal még inkább megfeleljünk a nevünkben is szereplő kreatív technikummal szemben támasztott követelményeknek.

A projekt egy kísérleti kezdeményezés, iskolánk az első azok között az intézmények között, amelyek az ITM meghívására, a MOME szakembereivel közösen kipróbálhatják ezt a fejlesztő módszert és eszközeit, és ezzel hozzá is járulhatunk annak további csiszolásához, majd tapasztalatainkkal más iskolák ezirányú fejlődésének támogatásához.


Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Kreatív Technikum

4027 Debrecen, Sétakert utca 1-3.

Telefon: 06-52/503-833

E-mail: titkarsag@dszckreativ.com

OM azonosító: 203033/015

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002427


2024Debreceni SZC Kreatív Technikum